A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Noblesse Merlot Rozé

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Noblesse Merlot Rozé 2014

Véleményünk szerint

Színe világos borostyán, a hosszabb héjon áztatást mutatja - akárcsak a bor illata. Illata érett, nem tipikus rozé: marcipános, epres-csokoládés jegyek, ugyanakkor a málnás, epres világ még felfedezhető benne a hordós érlelés jegyei mellett. A kortyban viszonylag magas szárazanyagtartalom; hosszú, nehézkes. Már túl van életpályája csúcsán, a nyelv alatt mutatkozik meg. A hordó beépült. A korty végét kis kesernye zárja.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-12-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  1866
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Merlot szőlőből készült, tölgyfahordós erjesztésű és érlelésű, könnyű, száraz, élénk savakkal rendelkező rozébor. Illatában és ízében piros bogyósgyümölcsökre-, intenzív fűszerekre emlékeztető jegyeket fedezhetünk fel.

Érlelési információk

A szőlő préselése nélkül, színléből készült, új hordóban erjedt, 7 hónapig érlelődött fában. Palackozva: 2015.05.

Pinceidő

1 év

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok bemutatása

"Malatinszky Csabának bizonyára még az ereiben is cabernet franc folyik. Szőlőit féltő gonddal ápolja 30 hektáros birtokán Dél-Magyarország Villány-Siklósi borvidéken. Mint mondja: igénye és kapacitása sincs nagyobb termőterületre, hiszen azt már nem felügyelhetné személyesen. A korábban sommelier-ként tevékenykedő borász birtokán 2009 óta biotermeléssel készülnek a borok. Pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól, különös tekintettel a villányi terroirhoz leginkább illő cabernet franc-ra, mely csakúgy része a Malatinszky Kúria zászlóshajójaként számon tartott, mindenkit lenyűgöző szűretlen sorozatának, mint a Kövesföld (dűlőszelektált Bordeux-i összeállítás). Malatinszky fehérborait, az aromás Serenát és a kifinomult Chardonnay-t is érdemes megízlelni." Caroline Gilby


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!