A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Chardonnay

Geszler Családi Pincészet Móri Chardonnay 2011

Véleményünk szerint

A visszafogott illat a virágok mellett érett banános asszociációkat ébreszt. A bor könnyed testére lágyabb struktúra simul, a savérzet a korty második felében és a lecsengésben csillan meg. Az illatnak megfelelő intenzitású gyümölcsaromák kedvessé és megbízhatóvá teszik a kompozíciót. Nyáron tojásos nokedlit vagy lágy sajttal grillezett pulykamellet készítenénk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12.8 %
 • Palackmennyiség

  500
 • Ár

  1100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Sokak szerint egyike a legjobb borszőlőfajtáknak a világon. Borainak illata zöld alma és tűzkőillat, néha kicsit füstös. Ízében dominálnak a más fajtához nem hasonlíthatóan összetett savak. Ízjegyeiben felfedezhető a sárgadinnye, a méz; érett bornál a vajasság. Évről évre hozza a megbízható gyümölcsös illatokat. Itatja magát, és Önt is, ha ezt választja! Bor és gasztronómia: előételekhez, tésztákhoz, halételekhez, szárnyas sültekhez. Díjak: Országos Német Nemzetiségi Borverseny 2012 (Mecseknádasd) aranyérem, Szent György-napi borverseny 2012 (Mór) nagy aranyérem, Országos Chardonnay Borverseny 2012 (Velence) ezüstérem.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincészet honlapján a partnerek menüpontban részletes felsorolás olvasható.

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!