A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rejtelem Chardonnay

Maurus Pince Rejtelem Chardonnay 2006

Véleményünk szerint

Szelíd gyümölcsös, vajas illat, amelybe a herbális jegyek visznek pikantériát. Ízben szépen kidomborodnak a hordós érlelés aromái, azonban ezek nem diktatórikus hajlamúak, tisztán kivehető belőlük az alapanyag komolysága. A bornak mind sav-, mind alkoholtartalma több mint középsúlyú, utóíze határozottan hosszú. Vastag, nagy erejű bor, de van benne emberség, hallgassuk hozzá az Eagle Eye Cherrytől a Save Tonightot, és főzzünk rizottót erdei gombákkal, vagy süssünk dijoni mustáros-whiskys-barnacukros lében pácolt csirkét.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  3480 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% chardonnay

A pincészet borbemutatása

Világfajta, egyedi stílusban, és ízlésvilággal. A bort új tölgyfahordókban erjesztettük, és 8 hónapig érleltük. Erjedés után több hónapig finomseprőn tartottuk, hogy az értékes zamatokat kinyerjük. Sokszínű, érett, nagy bor. Kóstolásához idő kell, meglátják, megéri!

Érlelési információk

8 hónapon át tartó érlelésen esett át

Pinceidő

kb. 2020-ig

Hol vásárolható meg

Monarchia Borszaküzlet

Maurus Pince bemutatása

Ételeinkben szívünket, borainkban lelkünket, éttermünkben a vágyott otthonát fedezheti fel. És még sokkal többet. Saját borainkat az egyik legrégebbi, s talán leghíresebb móri pincében, a Lamberg Pincében készítjük, ami az 1700-as években készült el a Lamberg Kastéllyal egy időben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!