A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Ezerjó

Geszler Családi Pincészet Móri Ezerjó 2010

Véleményünk szerint

Az illat előbb banánt és virágokat, majd almát vonultat fel. A kortyot egy éles savérzet határozza meg, uralkodó szerkezeti elemként ez elnyomja a korábban, az illatban érzett gyümölcsös aromákat, helyettük citrusokat, zöld almát idéz. A bor könnyed, teste és alkoholtartalma megfelel a lendületes kompozíció többi részének. Fröccsként vagy tonhallal, illetve csirkével gazdagított Cézár salátához kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-04-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

A pincészet borbemutatása

Ha Móri borvidék, akkor ezerjó! Ez a hungarikum zászlós bora a borvidéknek és pincészetünknek is. Magas alkohol- és savtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes. Tippünk: a férfitalálkozók főszereplője lehet. Figyelem! Fiúgyermek áldó hatásáról máig szól a helyi legendárium; aki nem hiszi, járjon utána... Bor és gasztronómia: aperitifként 10-12 fokon, fehér és fűszeres húsokhoz kitűnő.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

A pincészet honlapján további információk találhatóak.

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!