A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Ezerjó

Geszler Családi Pincészet Móri Ezerjó 2011

Véleményünk szerint

A bor illata elsőre citrusos, zöld almás asszociációkat idéz fel a kóstolóban; friss, üde hangulatát akkor sem veszíti el, amikor ezek mellé virágok sorakoznak fel. A korty a közepes intenzitású illatnál erőteljesebb, érettebb karakterű; ennek megfelelően itt a citrusok kandírozott változatukban jelennek meg. A test és az alkohol közepes, a savak érezhetőek, de nem túlzóak, szépen beleépülnek a kompozícióba, jelenlétüket leginkább az aromavilág bizonyítja. Lecsengésében kellemes, gyógynövényes kesernye.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  12.6 %
 • Palackmennyiség

  3800
 • Ár

  1100 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

A pincészet borbemutatása

Ha Mór, akkor ezerjó! Jellegzetesen magyar fajta: hungarikum, ezer arca van. Hagyományosan a Móri borvidék szinte kizárólagos fajtája volt, most is ez a zászlós bor, a Geszler Családi Pincészetnek is. Bora magas savtartalmú, alkoholtartalmú friss, tüzes, férfias, testes bor. Ha először jár itt, ki ne hagyja a kóstolóból. Figyelem! Fiúgyermek áldó hatásáról máig szól a helyi legendárium, aki nem hiszi, járjon utána... Bor és gasztronómia: aperitifként, fehér és fűszeres és csípős húsokhoz, savanykás ételekhez kitűnő, a férfitalálkozók főszereplője lehet. Díjak: Országos Syngenta Borverseny 2012 (Siófok) ezüst érem, Országos Német Nemzetiségi Borverseny 2012 (Mecseknádasd) arany érem, Szent György napi borverseny 2012 (Mór) arany érem, V. Országos Ezerjó Borverseny 2012 (Mór) arany érem

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

A pincészet honlapján a partnerek menüpontban részletes felsorolás olvasható.

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!