A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Móri Ezerjó

Geszler Családi Pincészet Móri Ezerjó 2013

Véleményünk szerint

Halvány szalmasárga színű a bor, amelynek közepes intenzitású, üde illatát gyümölcsös és virágos jegyek töltik ki. A könnyed test arányos alkohollal párosul, és kóstoláskor olyan érzésünk van, hogy néhány gramm maradék cukor is kerekíti a kompozíciót. Az illatvilág a kortyban is folytatódik; a fehér húsú barackot, almát azonban itt a közepes savak támogatásával citrusos ízek egészítik ki. Jókedvű, laza tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mór
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  2250
 • Ár

  1000-1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% ezerjó

A pincészet borbemutatása

Ha Mór, akkor ezerjó! Jellegzetesen magyar fajta: hungarikum, ezer arca van. Hagyományosan a Móri borvidék szinte kizárólagos fajtája volt, most is ez a zászlósbor, a Geszler Családi Pincészetnek is. Magas sav- és alkoholtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes bor. Ha először jár itt, ki ne hagyja a kóstolóból. Figyelem! Fiúgyermek áldó hatásáról máig szól a helyi legendárium; aki nem hiszi, járjon utána… Bor és gasztronómia: aperitifként, fehér és fűszeres és csípős húsokhoz, savanykás ételekhez kitűnő, a férfitalálkozók főszereplője lehet. Díjak: X. Magyarországi Újbor- és Sajtfesztivál (Budapest) ezüstérem, Országos Syngenta Borverseny 2014 (Siófok) aranyérem, XVII. Vince-napi Nemzetközi Borfesztivál (Temerin) aranyérem, 32. Nemzetközi Nyílt Borverseny (Almásfüzitő) aranyérem, Szent György-napi borverseny 2014 (Mór) aranyérem, XXXV. Jubileumi Országos Borverseny 2014 (Mór) ezüstérem, Nemzeti Borkiválóság: Fehérborok Országkóstolója 2014.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 januárjában palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Közvetlen a pincészet látványborászatából (Mór, Martinovics u. 6/c.) vagy online a www.geszlerpince.hu oldalról; Fejér megye, Mór éttermeiben, borboltjaiban, szaküzletekben; borterasz.hu, Borkápolna. Teljes lista: http://www.geszlerpince.hu/partnereink.

Geszler Családi Pincészet bemutatása

Sváb hagyomány, tüzes Ezerjó, családias hangulat A Geszler Családi Pincészet egy a nevéből is kitűnő móri családi borászat a Móri Borvidéken, melyben erős alapot adott a múlt, a szorgalmas sváb identitás, az elődök tisztelete, ugyanakkor legalább olyan fontos családunk jelenében és jövőjében, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk a ma borkedvelőinek. A szőlő, a bor körüli minden feladaton ott van a kezünk nyoma, a móri bor szeretete és tisztelete, ezt az ősi rajongásunkat adjuk át a borkóstolókon is a vendégeinknek felszabadult, vidám hangulatban, ahogy ezt láttuk apáinktól, nagyapáinktól, dédapáinktól... Mert ha a dugó kikerül a palackból, akkor lehet igazán megismerni minket, a borvidéket és így lesz egy pár órás programból egy maradandó élmény mindannyiunknak, reméljük Önöknek is, nekünk bizonyára, mert nagyon szeretjük a társaságot, az ízes beszélgetéseket. Két pince, két stílus Két pincénk ugyanazon domb két oldalán helyezkedik el majdnem egymás mögött pár percnyire egymástól, Zrínyi utcai 40 fős "kispincénk" családi örökség, ebben a több mint 200 éves sváb borkóstolópincében megállt az idő, hagyományos pince hagyományos sváb berendezésekkel: tiszta szobával, présházzal, bálványpréssel, a pincében fahordókkal, a szőlődomb tetejére állva Vénhegyre (szőlődomb), Vértesre néző panorámával. A domb másik oldalán pedig egy szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített "nagypincénk" ami egy modern látványborászat, alsó szintjén a feldolgozó, palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban emeleti szintjén 75 fős elegáns borkóstolóteremmel, kerti pavilon résszel, csodás Bakonyra néző panorámával.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!