A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Morvai Muskotály

HR Winery Morvai Muskotály 2014

Véleményünk szerint

Halvány szalmasárga színű a poharunkban lévő bor. Az illatban attraktívan lépnek fel a sárga húsú gyümölcsös és virágos jegyek. Utóbbi karakter, ahogy levegőt kap a bor, egyre intenzívebbé válik. Kóstoláskor egy közepes testtel és alkoholérzettel bíró tétellel találkozunk, amelyben a savak jelenléte visszafogottnak hat, viszont a virágos, fűszeres aromatika meghatározónak bizonyul. A lecsengés az illatos fajtákra jellemző enyhe gyógyfüves-kesernyésséggel búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  5,5 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% morvai muskotály

A pincészet borbemutatása

Aranysárga színű. Illatában és aromájában illatos, fűszeres, muskotályos jegyek. Friss ropogós savakkal, melyek kellemesen harmonizálnak a gyümölcsök érett ízével. Megjelenik a termőhely, a terroir igazi arculata, mely az ásványosságát adja át a bornak. Utóíze közepesen hosszan sugározza a bor karakterét, s végén a fajtára jellemző keserű mandulás ízvilágában teljesül ki. Testes, karakteres bor.

Érlelési információk

A bort tartályban érlelték és 2015 januárjában palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!