A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Frankovka Modrá Barrique

HR Winery Frankovka Modrá Barrique 2013

Véleményünk szerint

Színe élénk, középrubin. Illata meleg tónusú, megjelennek benne az érett meggy, cseresznye illatjegyei, kis lekvárosság. Túlérett fekete ribizli vagy szeder. Füstösség, bors, szegfűszeg. A korty a meleg tónus mellett paprikás, csípős, a gyümölcsös ízjegyek csak halványan tűnnek fel benne. Jelentős savak, kis kesernye is jellemzi. Egyenetlen érés jelei érezhetők.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  10 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Mély rubíntvörös színű, illatában és ízében a piros bogyós gyümölcsök: cseresznye, fekete meggy, aszalt szilva. 10 hónapig érlelődött barrik tölgyfa hordóban, amely diszkréten megjelenik, nem túl tolakodóan, inkább elegánssá varázsolja a bort. Kerek, telt testtel rendelkezik,hosszú lecsengéssel. Utóízében elkíséri egy feketecsokoládés ízvilág.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés: 10 hónap barrique Palackozva: 2014.09.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!