A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sauvignon Blanc

HR Winery Sauvignon Blanc 2014

Véleményünk szerint

A bor citromsárga színében zöldes villanásokat is felfedezünk. A pohárba szagolva a citrusos és bodzás asszociációk mellett érő sárga húsú gyümölcsösséget érzünk. A korty könnyed testre, alacsony alkoholtartalomra épül, a kompozíciót leginkább az élénk, egyenes savérzet és az ehhez szorosan tapadó lime-os, zöld fűszeres zamatok határozzák meg. Filigrán, dinamikus bor, amely megfelelő hőmérsékleten tálalva enyhülést hozhat a nyári kánikulában.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-15

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  3500
 • Ár

  5,5 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

Zöldes citromsárga színű. Illatában és aromájában zöldes jegyek, vágott fű, valamint zöld alma héja, picit körülölelve, illetve kiegészülve a zöld egres ízével. Friss ropogós savak, melyek kellemesen harmonizálnak a gyümölcsök érett ízével. Utóíze közepes lecsengésű. Közepes testtel rendelkező, karakteres bor.

Érlelési információk

Tartályos érlelés. A bort 2015 januárjában palackozták.

Hol vásárolható meg

Pincészet, nagykereskedelem, vinotéka.

HR Winery bemutatása

Saját 280 ha-os szőlőterületünk, jelenleg 26 fajtakínálattal rendelkezik, de csak a gondosan kiválasztott minőségű, dűlőszelektált szőlőfajtáink kerülnek feldolgozásra. Pincészetünk 2012-ben lett felújítva és kibővítve, modern technológiával felszerelve, mely lehetővé tette az elérni kívánt cél megvalósítását. Célunk csúcsminőségű borkészítés a fogyasztók ízlésének megfelelően. A borkészítés korszerű borászati technológiával történik, melynek folyamatait a hűtött-fűtött irányított erjesztésen keresztül állandó ellenőzés alatt tartjuk; akár távúton is, így biztosítva a borok fajtajellegét, az elsődleges aromák kialakulását, a gyümölcsös illat és zamat megőrzését. A vörös borokat magyar tölgyfából készült 1500 l-es hordókban érleljük, mely 6-18 hónap után a borok egyedi ízvilágában nyilvánul meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!