A pincészet borbemutatása
Hosszabb, tudatos gondolkodás után született borunk, amely már első évjáratával is kirobbanó siker lett. Itthon a palackok számának apadása, külföldön a Decanterben megjelent 2009-es évjárat „Best old world white” címe jelzi, hogy a kör közepébe találtunk. Nem általános jelenség a szakértői és a fogyasztói vélemények teljes egybeesése, ami a Serena esetében igaz. De mitől is olyan különleges? „Virágos és fehér gyümölcsökre jellemző illatú, karcsú, mégis intenzív bor, amely felvonultatja a termőhely ásványos sósságát. Újszerű együttállása ez a fehérborok tulajdonságainak, moderált alkoholtartalom mellett. A 2013-as évjárat immár hivatalos organikus minősítéssel rendelkezik.”
Érlelési információkAz erjesztés saját, szelektált élesztővel, kontrollált hőmérsékleten zajlott. Az öthónapos tartályos érlelést követően palackozták. |
Hol vásárolható meg
Budapest 1051 József Attila utca 12. szám alatt található üzletükben, illetve éttermekben.
Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok bemutatása
"Malatinszky Csabának bizonyára még az ereiben is cabernet franc folyik. Szőlőit féltő gonddal ápolja 30 hektáros birtokán Dél-Magyarország Villány-Siklósi borvidéken. Mint mondja: igénye és kapacitása sincs nagyobb termőterületre, hiszen azt már nem felügyelhetné személyesen. A korábban sommelier-ként tevékenykedő borász birtokán 2009 óta biotermeléssel készülnek a borok. Pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól, különös tekintettel a villányi terroirhoz leginkább illő cabernet franc-ra, mely csakúgy része a Malatinszky Kúria zászlóshajójaként számon tartott, mindenkit lenyűgöző szűretlen sorozatának, mint a Kövesföld (dűlőszelektált Bordeux-i összeállítás). Malatinszky fehérborait, az aromás Serenát és a kifinomult Chardonnay-t is érdemes megízlelni." Caroline Gilby