A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nyitány

Csernyik Pince Nyitány 2014

Véleményünk szerint

Színe halvány szalmasárga. Illata intenzív, muskotályos jegyeket mutat, némi oxidáltsággal (virágok és barna alma, méz). A korty telt, mézes-cukorkás, virágos dominanciával, érett gyümölcsökkel. A korty végén kis barackmagos fanyarság is megjelenik, szintén oxidált jegyek. Karakteres.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-02-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  1750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% hárslevelű
  20% tamini
  20% ottonel muskotály
  10% olaszrizling

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

A hárslevelű fahordóban erjedt és érlelődött, míg a többi fajta tartályban erjedt, és érlelődött. A bortételek 5 hónapig finomseprőn érlelődtek felkeverés nélkül. A hárslevelű 11 hónapig használt 225 literes fahordóban a többi fajta pedig 11 hónapig tartályban érlelődött.

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!