A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Olaszrizling

Csernyik Pince Mátrai Olaszrizling 2014

Véleményünk szerint

Színe citrom, zöldes reflexekkel. Illatában a fajtára jellemző jegyek, enyhe édes tónussal. Tiszta, intenzív, friss. Virágok, szőlővirág, licsi, csonthéjasok, és komoly ásványosság. A korty összhangban van az illattal, az elején a virágok és a friss gyümölcsök, citrusok, gyógynövények, zöldfűszerek dominálnak, majd az ásványosság mellett jelentős hordóhasználat jelenik meg, pörköltes jegyekkel. Ez némileg talán takarja is az egyébként szép alapanyagot. Közepesen hosszú. Szép savak, jó potenciál, a fa még lehetőséget kap a beépülésre, még elegánssabbá válhat. Karakteres.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az egészséges szépen érett szőlő bogyózás és zúzás után azonnal a présbe került. Az erjesztést 24 órás mustülepítés előzte meg. A teljes tétel tartályban erjedt majd az erjedés után a tétel 20 %-a új fahordóban 80 %-a pedig tartályban érlelődött. Az első fejtés után 6 hónapig finomseprőn érlelődött a bor felkeverés nélkül.

Érlelési információk

20%-a 7 hónapig első töltésű 225 literes fahordóban, 80%-a 7 hónapig tartályban érlelődött.

Pinceidő

2-3 év

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!