A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Parádés

Kerekes Szőlőbirtok és Pince Parádés 2013

Véleményünk szerint

A sárga mélyebb árnyalatát mutatja a bor színe. Az illat ennek megfelelő, magasabb koncentrációjú, jegyeiben sárgadinnyére, körtebefőttre és virágokra emlékeztet. Dús, vastag érzetű a korty is, amelyet a telt test mellett az olajos textúra támogat. Az alkohol mennyisége közepes, a savak beépültek a kompozícióba, a kevés maradék cukor kerekíti a szerkezetet. Az aszalt gyümölcsös, gyantás, teafüves, fűszeres aromatika kitart a hosszú utóízben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-16

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13,0 %
 • Palackmennyiség

  700
 • Ár

  2000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% zöld veltelini
  50% rizlingszilváni

A pincészet borbemutatása

Két fehér fajta (zöld veltelini és rizlingszilváni) házasítása. A két szőlő együtt került feldolgozásra. Erjedés után a tétel fele használt francia kis fahordókba, a másik fele acéltartályba került, majd palackozás előtt kerültek ismét közös tartályba. Az erjesztés a pince összes borához hasonlóan vadélesztőkkel, természetes módon zajlott. 3 hónapos palackos érlelés után került forgalomba. Az ültetvények közül a rizlingszilváni több mint 40 éves, amelyeken alacsony hozamot beállítva akácvirágos mézes jegyeket mutat a termés. Ehhez párosul a zöld veltelini citrusossága és savassága.

Érlelési információk

A bort egyaránt érlelték tartályban és tölgyfa hordóban, majd 2014 júniusában palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Pincekulcs, Dűlő Borkereskedés

Kerekes Szőlőbirtok és Pince bemutatása

Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Boraink egy, az 1770-es évek végén épült homokkő pincében készülnek és érlelődnek, mely egész évben állandó 10-12 C fok hőmérsékletet biztosít. A borok erjesztése és érlelése rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban történik, a fermentáció minden esetben spontán, vadélesztők által megy végbe. A szőlőterületeink és a pince Gyöngyöstarjánban találhatók. A Mátra lábánál fekvő falut körülölelő szőlőültetvények közül jelenleg négy dűlőben gazdálkodunk. Birtok méretünk 2,8 ha, melynek majdnem a fele 2012-ben telepített új ültetés.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!