A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű

Kerekes Szőlőbirtok és Pince Hárslevelű 2013

Véleményünk szerint

Szalmasárga színű a bor. A pohárba szagolva magabiztosan fellépő fehér húsú gyümölcsösséget, főként barackot érzünk. Kóstoláskor az első benyomást a jelentős test és alkoholtartalom mellett is szerephez jutó savak jelentik, amelyek azonban a korty második felében visszahúzódnak, és átadják a helyüket a beltartalom által létrehozott teltségnek, krémességnek. A kortyot az alkohol, a fűszerek karaktere és az érett aromatika jóvoltából édes hangulat hatja át. Fajsúlyos, erőteljes kompozíció a masszív fehérborok kedvelőinek.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-02

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  15,5 %
 • Palackmennyiség

  500
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

Barnatanya dűlő andezittufás altalajú dűlő első termése. Október végi szüret, a termés töppedt, aszús és épp gyümölcs keveréke volt. Acéltartályos erjesztés és érlelés. Csak vadélesztők által, spontán erjedt tétel a pince többi borához hasonlóan. Magas alkoholtartalma és extrakt tartalma miatt hidegebb esték bora.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. A bort 2014 júniusában palackozták.

Pinceidő

2-8 év

Hol vásárolható meg

Pincekulcs, Dűlő Borkereskedés

Kerekes Szőlőbirtok és Pince bemutatása

Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Boraink egy, az 1770-es évek végén épült homokkő pincében készülnek és érlelődnek, mely egész évben állandó 10-12 C fok hőmérsékletet biztosít. A borok erjesztése és érlelése rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban történik, a fermentáció minden esetben spontán, vadélesztők által megy végbe. A szőlőterületeink és a pince Gyöngyöstarjánban találhatók. A Mátra lábánál fekvő falut körülölelő szőlőültetvények közül jelenleg négy dűlőben gazdálkodunk. Birtok méretünk 2,8 ha, melynek majdnem a fele 2012-ben telepített új ültetés.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!