A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pátria

Pátria, 2011

Bezerics Borház

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Zala
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  12000
 • Ár

  1850 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pátria
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Bár az illatkép elsőre zártnak tűnik, egyértelmű a tömény, rusztikus karakter: gyantás, babéros és érett gyümölcsös jegyekkel. Ízben kifejezőbbnek hat a bor, kóstoláskor az első benyomást a grépfrútos, ásványos zamatok jelentik. Ezek az aromák egybesimulnak az egyenes savérzet által létrehozott tengellyel, amelyre szorosan rátapad a közepes test, valamint a jelentős koncentráció és alkohol. Hosszú lecsengésű, tartalmas, mégis fiatalos darab, amelyről úgy gondoljuk, jól állna neki további palackos érlelés.

A kóstolás dátuma: 2013-12-09

A pincészet borbemutatása

Színe szalmasárga. Illata tiszta, intenzív, virágokra, gyógynövényekre emlékeztető. Száraz, tüzes bor, lendületes savakkal. A lekerekedett savait és extraktédességét jól egyensúlyozza elegáns kesernyéssége. Gazdag ízvilágát az alma, a méz, a viasz, a mandula és a zöld füge határozzák meg.

Érlelési információk

4 hónapig finomseprőn, 6 hónapig hordóban.

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

Pampetrics, IFDT, Monarchia

Bezerics Borház bemutatása

Családi borászatunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik. Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és bor készítésnek. A minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozási minden munkát családunk végez, és irányít. Pogányváron a kivételes adottságok - a szőlőhegy déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi üledéken kialakult löszös, agyagos talajok - egyedi arcú, karakteres borokat eredményeznek. Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Borainkban a természetességet, és a termőtáj sajátosságait tartjuk a legfontosabbnak. Borkínálatunk széles, az illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!