A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Patricius Tokaji Késői Szüretelésű Katinka

Patricius Borház Patricius Tokaji Késői Szüretelésű Katinka 2011

Véleményünk szerint

Elemeiben egybesimuló, karakterében érett jegyeket hordozó illat; mindez aszalt sárgabarack, licsi, méz, gyömbér és további keleti fűszerek formájában mutatkozik meg. A kortyot a jelentős mennyiségű maradék cukor határozza meg, az így létrejövő dús textúra egészen koncentrált aromatikát kap társul, amelyben babért és más fűszereket, gyantát, valamint aszalt gyümölcsöket érzünk. Azoknak, akik nem csak desszertben gondolkoznak, egy hasonlóan koncentrált ízű, ázsiai fogást ajánlanánk hozzá halra vagy szárnyasokra alapozva.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-14

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  11.5 %
 • Palackmennyiség

  18900
 • Ár

  2600-3200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  67% zéta
  18% sárga muskotály
  14% furmint

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Borunk referenciapont a Tokaji borvidék késői szüretelésű borai között. A késő őszi szüret során válogatott fürtök egyaránt tartalmaztak egészséges, túlérett és botritiszes szőlőszemeket. A rozsdamentes acéltartályban történő érlelést 6 hónapos érlelés követte tölgyfa hordóban. A krémes ásványos ízvilág, az alkohol a cukor és a vibráló savak egyensúlya emlékezetes borélményt nyújtanak.

Érlelési információk

A fermentáció rozsdamentes acéltartályban zajlott le, majd az érlelés tölgyfa hordóban ment végbe 6 hónap alatt.

Pinceidő

10-13 év

Hol vásárolható meg

Veritas, Raiker, Corvinum

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!