A pincészet borbemutatása
Borunk referenciapont a Tokaji borvidék késői szüretelésű borai között. A késő őszi szüret során válogatott fürtök egyaránt tartalmaztak egészséges, túlérett és botritiszes szőlőszemeket. A rozsdamentes acéltartályban történő érlelést 6 hónapos érlelés követte tölgyfa hordóban. A krémes ásványos ízvilág, az alkohol a cukor és a vibráló savak egyensúlya emlékezetes borélményt nyújtanak.
Érlelési információkA fermentáció rozsdamentes acéltartályban zajlott le, majd az érlelés tölgyfa hordóban ment végbe 6 hónap alatt. |
Pinceidő10-13 év |
Hol vásárolható meg
Veritas, Raiker, Corvinum
Patricius Borház bemutatása
A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.