A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Patricus Tokaji Hárslevelű

Patricius Borház Patricus Tokaji Hárslevelű 2011

Véleményünk szerint

A bor illata kerek, benne egybesimulnak a barackra, almára, virágokra emlékeztető, inkább mély, mint intenzív jegyek. A korty szerkezete egészen érdekes, játékos: hol egy vastagabb, dúsabb karaktert érzünk meghatározónak, hol egy ásványos-grépfrútos vonal működik együtt a közepes savérzettel. A korty aromatikája visszafogottabb az illathoz képest, szerkezete ugyanakkor képes lekötni a figyelmünket.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  7200
 • Ár

  1500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mézes-gyümölcsös illatjegyek, elegáns ásványosság és szép egyensúly jellemzi ezt a reduktív környezetben fermentált és érlelt terroirbort.

Érlelési információk

A bort öt hónapig érlelték saválló acéltartályban.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Veritas

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!