A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Patricius Tokaji Sárgamuskotály

Patricius Borház Patricius Tokaji Sárgamuskotály 2011

Véleményünk szerint

A pohárban a virágok mellett megjelenő zöld fűszeres jegyek kifejezetten frissítővé teszik a bor illatát. A fűszeres-citrusos aromakarakter a kortyban is jelen van, itt almát és mineralitást kísér. A lendületes ízasszociációk kialakulása a korty vezető szerkezeti elemeként feltűnő savgerincnek köszönhető, amely nem kizárólag mennyisége miatt tud megmutatkozni, hanem azért is, mert a könnyed test és az alacsony alkoholtartalom csillogni engedi.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-07

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    13200
  • Ár

    1700-1900 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% sárgamuskotály

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Raiker, Veritas, Corvinum, Metro, Tesco, SPAR

Érlelési információk

A bor saválló acéltartályban erjedt és öt hónapig ott is érett. 2012 áprilisában palackozták.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

A Patricius Borház egyik specialitása. Elbűvölő gyümölcsös illat, szájban finom ásványosság és elegáns savak teszik komplex élménnyé ezt a bort. Nyári esték frissítő bora.

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!