A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Patricius Tokaji Furmint

Patricius Borház Patricius Tokaji Furmint 2011

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után a pohárba szagolva mandulára, fehér húsú őszibarackra és más gyümölcsökre emlékeztető, kellemes, puha illatokat érzünk. A korty kiegyensúlyozott; a test, az ívet leíró savak és az alkohol arányaiban egymásnak megfelelnek, a könnyed súlycsoport tetejére állítva a kompozíciót. Az ízvilágot a pörkölési és az ásványos aromák alakítják ki. Szezonális zöldségekkel és érlelt sajttal gazdagított rizottót készítenénk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  19600
 • Ár

  1700-1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Patricius Borház borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatban és ízben is decens gyümölcsösség, erőteljes mineralitás és szép savak jellemzik a bort, háttérben a részbeni hordós fermentáció és érlelés finom vajas, pörkölt mandulás jegyeivel.

Érlelési információk

A bor 20%-a első és másodtöltésű tölgyfa hordóban, 80%-a acéltartályban érett.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Veritas, Raiker, Corvinum

Patricius Borház bemutatása

A Patricius Borházat a Kékessy család múltból táplálkozó és a jövő iránt érzett elhivatottsága hívta életre. A család felmenői anyai ágon már a XVIII. századtól ismert szőlőbirtokosok Tokaj-hegyalján. A 85 hektáros termőterület Tokaj-hegyalja legjobb területein, 7 dűlőben helyezkedik el. A dűlők gazdag karaktere nyomonkövethető a Patricius borokban is, egyedivé téve komplex ízvilágukat. Bodrogkisfaludon, a Várhegy - dűlőben épült fel az új pincészet az egykori uradalmi présház megőrzésével és felújtásával. A 200 éves, eredetileg klasszicista stílusban épült borház a környék szimbólumává vált, a minőség megőrzésének jelképe. Építészeti és technológiai megoldásai lehetővé teszik a szőlő legkíméletesebb feldolgozását a gravitációs rendszer segítségével. A Tokaj Renaissance tagja.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!