A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir

Weninger Pincészet Pinot Noir 2007

Véleményünk szerint

Lassú, figyelmes munkát követel a bor meleg köntösbe bújtatott illatjegyeinek kianalizálása, idővel azonban szétválik egy gyümölcsös és egy mentás, ásványos vonal, valamint felbukkan egy kis föld és animalitás. Ahogy belekortyolunk, érezzük selymes, cseresznyés tapadását, majd a szilárdságot adó sav- és tanninszerkezetét. Utóízében kellemes csokoládés visszhangokat kelt. Hallgassunk hozzá cool jazzt Miles Davistől!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-12-13

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  5400
 • Ár

  2250 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színe halványvörös. Fűszeres, ásványos illatában mogyoró érezhető. Szájban gyümölcsös, ribizli és cseresznye jelenik meg. Könnyed, sokrétű és elegáns. Utóízében cseresznyés.

Érlelési információk

10 hónapot töltött barrique hordóban, majd 6 hónapot palackban.

Pinceidő

2014

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság, Corvinum, Na-túra Vinotéka, Zwack

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!