A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Etyeki Kúria Pinot Noir

Etyeki Kúria Borgazdaság Etyeki Kúria Pinot Noir 2008

Véleményünk szerint

Meleg tónusú, érett, meggyes, bőrös, fűszeres illat fogad rögtön az első pillanatban, ahogy a pohárba szagolunk. Bár nem erőszakos, a kehelyben megülő pára szinte behúzza az orrot. A korty is hasonlóan karakteres, a korábban elmondottakkal párhuzamosan halad. Nagystílű, gazdag bor, amolyan cabaret műfajban, ahol a magas alkoholtartalmat és az aromaintenzitást megfelelően ellensúlyozzák a savak. Mindenből sok, flitterek, tollak, miegymás, de stílusosan feltűnő.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Etyek-Buda
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  4350 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Etyeki Kúria Borgazdaság borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában intenzív erdei gyümölcs és leheletnyi pörkölt kávé. Szájban lédús gyümölcsösség, finom savak, bársonyos textúra. Gyümölcsökkel tálalt kacsához, bárányhoz, könnyebb vad húsokhoz, érlelt sajthoz ajánljuk.

Érlelési információk

Egy évig 300 literes tölgyfahordóban érlelődött.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Etyeki Kúria Borgazdaság bemutatása

A Kúria alapítása, azaz 1996 óta a termőhelyet hitelesen visszaadó fajtajelleges, Etyeki karaktert magában hordozó borok készítése mellett kötelezte el magát. A könnyebben értelmezhető, reduktív technológiával készült alap borcsalád üde, ropogós boraival a mindennapi életbe szeretnénk egy csepp etyeki frissességet varázsolni, míg prémium borainkban Etyek tiszta, izgalmas íz-világát szeretnék továbbmélyíteni, amely munka folyamán a fajták karaktere, eleganciája és dűlőink szépsége, egyedisége kiemelkedő szerepet kap.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!