A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir Szűretlen

Killer Pincészet Pinot Noir Szűretlen 2009

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva likőrös, lekváros gyümölcsaromákat és vaníliát, szegfűszeget, szegfűborsot érzünk. Az illatnak megfelelően érett az íz is, a kortyban és a lecsengésben kesernyés gyógyfüvek bukkannak fel. A magas alkoholtartalom, karakteres sav- és tanninérzet a súlycsoportnak megfelelő. Aromatikailag változékony, struktúrájában egyedi. Szinte minden elképzelhető pörköltvariációhoz illik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-01-31

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  15.8 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Testes, finom, erős bor. Tekintettel arra, hogy szűretlen, javasoljuk a dekantálását és körülbelül két órás levegőztetését.

Érlelési információk

A 6 hónapos tölgyfahrodós érlelést palackos érlelés követte.

Hol vásárolható meg

A Pincészetnél.

Killer Pincészet bemutatása

A pincészet a Szentgyörgy-hegy szívében, egy Nemzeti Parkban található, rálátással a Balatonra. Három hektárnyi szőlőt művelnek, valamint mandulát, diót és egyéb gyümölcsöket termeszetenek bio körülmények között. Saját maguk dolgozzák fel a leszüretelt termést, a bor mellett szőlőlevet, verjust, háromféle lekvárt készítenek, valamint forgalmazzák mandulájukat és diójukat. Mivel számukra elsődleges fontosságú a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolat, termékeik kizárólag a pincészetnél erhetőek el. A palackozott borok mellett arra is lehetőséget kínálnak, hogy egy a vendég által a helyszínre vitt üvegbe magunk palackozhassuk le a bort. A Killer család szeretettel várja a Balaton partjára érkezőket boraikkal és saját készítésű ételeikkel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!