A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Badacsonyi Pinot Noir Barrique

Killer Pincészet Badacsonyi Pinot Noir Barrique 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor peremén még lilás árnyalatok figyelhetőek meg. Az intenzíven fellépő illat aszalt gyümölcsös és csokoládés jegyeket mutat. Az illat karakteréhez hasonlóan koncentrált a korty is, az aromatika folytatja a korábban megkezdett utat. Mindemellett a szerkezet is a nagy súlycsoportba sorolható, a test és a tanninok jelentősek, az alkohol magas, a savak jelenléte visszafogott. Erőteljes masszív bor, amelyet átjár az alapanyag magas fokú érettségéből fakadó édes és tüzes érzet.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-03

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    15,5 %
  • Palackmennyiség

    1500
  • Ár

    1750 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% pinot noir

A pincészet borbemutatása

Testes, szűretlen, erős bor, nem minősített organikus gazdálkodásból. A kései, 2012. szeptember 15-ei szüretből származó, 25 q/ha-os terhelésű alapanyag mustfoka 21,2 MM volt. Szabad, 20 mg/l alatti szabadkén-szint.

Érlelési információk

A bor használt tölgyfa hordóban érett másfél évig. 2014 áprilisában palackozták.

Hol vásárolható meg

A pincészetnél.

Killer Pincészet bemutatása

A pincészet a Szentgyörgy-hegy szívében, egy Nemzeti Parkban található, rálátással a Balatonra. Három hektárnyi szőlőt művelnek, valamint mandulát, diót és egyéb gyümölcsöket termeszetenek bio körülmények között. Saját maguk dolgozzák fel a leszüretelt termést, a bor mellett szőlőlevet, verjust, háromféle lekvárt készítenek, valamint forgalmazzák mandulájukat és diójukat. Mivel számukra elsődleges fontosságú a fogyasztókkal való közvetlen kapcsolat, termékeik kizárólag a pincészetnél erhetőek el. A palackozott borok mellett arra is lehetőséget kínálnak, hogy egy a vendég által a helyszínre vitt üvegbe magunk palackozhassuk le a bort. A Killer család szeretettel várja a Balaton partjára érkezőket boraikkal és saját készítésű ételeikkel.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!