A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinot Noir

Vida Családi Borbirtok Pinot Noir 2011

Véleményünk szerint

A bor illatában visszafogottan jelennek meg az érett cseresznyére, földre és sült, sós tésztákra emlékeztető, enyhén füstös illatok. A korty aromavilágát a meggy, a ribizli és a fűszeres ízek határozzák meg, azonban még a közepes testnél hajszálnyival magasabb alkoholérzet sem billenti el édes irányba az ízvilágot. Szikár, meleg tónusú, a szánkat betöltő bor. A savak belesimulnak a kompozícióba, a lecsengés hosszan a szájban időz. Szárított sonkát szeletelnénk hozzá.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13.5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  2235 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Vida Családi Borbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

a Pinot Noir jellegzetes illatát kóstoláskor érett cseresznye és a hordó leheletnyi fűszeressége teszi teljessé. Különleges ízvilág. Struktúrája elegáns és nemes. Általában rosé készül a pinot noir-ból, a 2007-es évjáratban készült először vörösbor, ez a 2011-es évjárat a második ilyen alkalom.

Érlelési információk

A bor hat hónapot töltött tartályban, két hónapot 1000 literes ászok hordóban, majd hat hónapot másod és harmad töltésű kishordókban. A forgalomba kerülés előtt három hónapig tartó palackos érlelésre került sor.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Vida Családi Borbirtok bemutatása

Nem tudom miért, de gyermekkorom óta a földhöz, a terra-benedicta-hoz vonzódom, pedig a családomban senki sem volt földműves ember. Én lettem ilyenné. Egyszerűen szeretem a dűlőinket járni. Megélni és rácsodálkozni a természetre nap mint nap. Sokszor veszem észre magam, hogy egyszerűen jóleső érzés kézzel morzsolgatni a hantokat. A talaj, a növény és a nap teremtette meg az emberiség számára az élet lehetőségét. Nagyon fontos lenne, hogy erre a kincsre az ember vigyázzon. Jelenlegi birtokméretünk 20 hektár. Családi Borbirtokunk központja, a város szívéhez közel fekvő Bakta dűlőben épült fel, ahol a feldolgozó mellett egy hangulatos borkóstoló termet és teraszt is kialakítottunk a vendégeinknek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!