A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Piros Tramini

Kasnyik Családi Pincészet Piros Tramini 2009

Véleményünk szerint

Jó fellépésű, mézes hangulatú, almásan gyümölcsös illat fogadja a kóstolót. Az érettség érzése a meghatározó akkor is, amikor megízleljük az olajos textúrájától lassan hömpölygő bort. Az alkohol jelenlétét a korty második felében és a hosszú lecsengésben érezzük. Az ízek barackra és trópusi gyümölcsökre emlékeztetnek minket. Rágcsáljunk mellé parmezánforgácsot és olajos magvakat!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-01-03

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  14.5 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  100% piros tramini

Kasnyik Családi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Október elejei szürettel, 24 mustfokkal szedtük le a termést. A már megszokott bogyózást, darálást és préselést követően és egy hosszabb, 72 órás ülepítés után került az erjesztő edénybe a must, ahol hosszan, november közepéig erjedt. Palackba augusztus közepén került, amióta várja, hogy a maga kellemes, fűszeres illatával, mézes ízvilágával megfelelő társa legyen egy fehér szárnyasnak vagy akár egy könnyedebb édességnek is. Maradék cukor: 4,3 g/l.

Érlelési információk

Tartályos erjesztés és érlelés.

Hol vásárolható meg

A pincénél.

Kasnyik Családi Pincészet bemutatása

Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!