A pincészet borbemutatása
Október elejei szürettel, 24 mustfokkal szedtük le a termést. A már megszokott bogyózást, darálást és préselést követően és egy hosszabb, 72 órás ülepítés után került az erjesztő edénybe a must, ahol hosszan, november közepéig erjedt. Palackba augusztus közepén került, amióta várja, hogy a maga kellemes, fűszeres illatával, mézes ízvilágával megfelelő társa legyen egy fehér szárnyasnak vagy akár egy könnyedebb édességnek is. Maradék cukor: 4,3 g/l.
Érlelési információkTartályos erjesztés és érlelés. |
Hol vásárolható meg
A pincénél.
Kasnyik Családi Pincészet bemutatása
Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.