A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Classic

Kasnyik Családi Pincészet Olaszrizling Classic 2013

Véleményünk szerint

Mélyebb sárga színárnyalatot ölt magára a bor. Az illat érett alapanyagra utal, köszönhetően kerekségének, tüzességének, a hordós érlelés fűszerességének; ezeket mandula és alma egészíti ki. A korty szintén a megkezdett koncepció mentén halad: a jelentős test mellett magas alkoholtartalom áll rendelkezésre, a textúra krémes, a savak mennyisége a közepes csoportba sorolható. Az ízvilágban előbb pörkölési jegyek dominálnak, az aszalt gyümölcsök és az ásványosság a hosszú lecsengésben bontakozik ki.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-21

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  1200
 • Ár

  8 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Kasnyik Családi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlő a Tag dűlőből származik, az ültetvény 29 éves. A szüret időpontja 2013. október 15-e volt, a mustfok: 21,5. A bogyós ásztatás 4 óráig zajlott, majd spontán erjesztésre került sor. A hordós érlelés 6 hónapig tartott, ebből 2,5 hónapig seprőn. 2014 májusában palackozták le. Összkén: 80 mg. Aranysárga szín. Elegáns fűszeres illat melyet hársvirág és a háttérben megbúvó enyhe vanília illat egészít ki. Kellemes savak szépen támogatják a kerek szép struktúrájú nedűt melyben a tölgyfahordós jegyek mellett is szépen visszacsengek a tipikus kürti rizling jegyek.

Érlelési információk

A bor hat hónapot töltött hordóban. A palackozásra 2014 májusában került sor.

Hol vásárolható meg

Kiskereskedelem, étterem.

Kasnyik Családi Pincészet bemutatása

Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!