A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling Selection

Kasnyik Családi Pincészet Olaszrizling Selection 2013

Véleményünk szerint

A citromsárga színű bor illatában intenzíven érezhetőek a sárgadinnyére és más sárga húsú gyümölcsökre emlékeztető jegyek, amelyeket vajas, krémes tónus keretez. Ahogy levegőt adunk a bornak, egyre jobban az előtérbe lépnek az ásványos és pörkölési illatok. Kóstoláskor a magas beltartalom nyújtja az első benyomást: a jelentős testet és alkoholt a hordós érlelés erőteljes ízei kísérik, a barack inkább a háttérben fedezhető fel, a savak mennyisége közepes. Komoly, a szájban szélesen elterülő, masszív tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-10-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szlovákia
 • Alkohol %

  14,4 %
 • Palackmennyiség

  1125
 • Ár

  10 euró
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Kasnyik Családi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlő a Tag dűlőből származik, az ültetvény 29 éves. A szüret időpont 2013. október 15-e, a mustfok: 21,5. A bogyós ásztatás 4 óráig tartott ezt spontán erjesztés követte. A hordós érlelés 10 hónapot vett igénybe, ebből 9 hónap seprőn. A bort 2014 augusztusában palackozták. Összkén: 75 mg. Aranysárga szín. Illatában váltakoznak a túlérett gyümölcs és hársméz jegyei. A visszafogott kerek savak szépen harmonizálnak, az elegáns gömbölyű testtel. Szép hosszú bor, melyben az illatok hangsúlyban vannak, a kerek testtel alátámasztva fajta és az évjárat kiválóságát.

Érlelési információk

A bor tölgyfa hordós érlelése 10 hónapig tartott, a palackozásra 2014 augusztusában került sor.

Hol vásárolható meg

Kiskereskedelem, étterem.

Kasnyik Családi Pincészet bemutatása

Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!