A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Portugieser

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Portugieser 2009

Véleményünk szerint

Teraszra való, nyári bor. Rövid szellőztetés után tárul fel a még lilásan fiatalos bor fűszeres, gyümölcsös illata, amelyben keveredik a bors és az ibolya a cseresznyével és a meggyel. Nem túl könnyed, mégis élénk. A kortyot már a fűszeres zamatok, a játékos savak, egy kevés füstösség és a szájban maradó tanninérzet határozza meg. Rendeljünk hozzá szalámis pizzát vagy készítsünk paprikás krumplit!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-04-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    100000
  • Ár

    1300 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% Portugieser

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tiszta, intenzív bíbor szín. Az illata nagyon megnyerő, érezni a fajtát frissen, intenzíven. Pohárba kerülve gyümölcs és a friss tavaszi virágok illata tölti be a teret. Kerek savak, finom tanninok, és sok-sok piros gyümölcs teszi hihetetlenül gazdaggá. Bársonyos, kedves bor, könnyű vele barátkozni. Friss és fiatalos. Jól esik inni, mondhatni korty kortyot kíván.

Érlelési információk

A 2009-es évben sikerült jó minőségű, lédús alapanyagot szüretelni, a villányi területekről. A bogyózást, majd a rövid ideig tartó héjon áztatást követően az érlelés két fázisban történt, fele-fele a

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Corvinum, Vinárium, Veritas, Pincészet

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!

A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás