A pincészet borbemutatása
A Garamvári Szőlőbirtok tradicionális módon készült csúcspezsgője, csak a színlevek erjesztéséből készült cuvée, melyet több évre palackba zárunk és az erjesztés és palackos érlelés is a finom seprőn tartással megy végbe. A seprőtelenítés mindig az érlelés ellenőrzése után történik, mert a cél a finom, komplex illatok és a klasszikus érlelési jegyek megjelenítése. Ezek a pohárban élénk zöldes-sárga színű, magas szénsavtartalommal és dús gyöngyözéssel jelentkeznek. A klasszikus jegyeket szépen árnyalja a citrusos és csonthéjas gyümölcsök (barack), valamint az elmaradhatatlan autolízises-élesztős utóíz. A kóstolást elsősorban az üde, finom savak és a hosszú utóíz jellemzi és az olvadékony savtartalom határozza meg, melyet 6-7 °C-ra hűtve lehet a legjobban élvezni.
Érlelési információkMéthode traditionelle; palackozva: 2009.03. |
Pinceidőazonnal fogyasztandó |
Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. bemutatása
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.