A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Pinot Noir

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pannonhalmi Pinot Noir 2010

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva kezdetben füstre, pörkölt olajas magvakra emlékeztető jegyeket érzünk, majd idővel érett tónusú, bogyós gyümölcsök és karamell által alkotott illatvilág alakul ki a pohárban. A kortyot az élénk savak és a hordós érlelés ízei viszik a hátukon, erejükből adódóan slankítják a testet. A tanninok jelenléte visszafogott, a bor alkoholtartalma finoman érezhető, a háttérben cseresznyés, ribizlis, meggyes ízek húzódnak meg.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-11-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2600
 • Ár

  3290 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% pinot noir

Pannonhalmi Apátsági Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2010-es évjárat komoly nehézségeket támasztott a Pinot Noir szőlőfajtával szemben. Az augusztus végén megkezdődött szüret során az ültetvényen és a pincében egyaránt többszöri kézi válogatással tudtuk megteremteni e bor egészséges alapanyagát. A szőlőfajta szokásos mennyiségéhez képest ebben az évjáratban elenyésző palackszámban került ki e tételünk a boltok polcaira, amely azonban az egészséges szőlőknek, a három fő dűlőnk (Széldomb-Babszökő-Tavaszó) együttes hatásának és a hordós érlelés finomságainak köszönhetően a fajta pannonhalmi származásához hűen elegáns borrá kerekedett.

Érlelési információk

A bor kilenc hónapot töltött, 225 literes, 1-3 éves hordóban. A palackozás ideje 2012. február.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Pannonhalmi Apátsági Pincészet bemutatása

A pannonhalmi monostor szerzeteseinek életét századokon át nap mint nap végigkísérte a szőlő és a bor, a második világháborút követő államosítások azonban elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A közelmúlt változásai által biztosított lehetőséggel élve a Pannonhalmi Főapátság és a MKB Bank Zrt. elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtése a régi apátsági birtokok egy részének visszavásárlását követően a szőlőtelepítési programmal kezdődött, majd az új pince és borház kialakításával folytatódott, 2004. márciusától pedig már látogatható az újraindított Apátsági Pincészet.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!