A pincészet borbemutatása
Egy fantasztikus évjáratban nem tettünk semmit a szőlővel azon kívül, hogy megóvtuk a betegségektől, ápoltuk és leszüreteltük. Hagyományos kádon erjesztéssel mindenféle beavatkozás nélkül elkészültek a borok, majd fahordókba kerültek és 24 hónapig érlelődtek. A házasításnál törekedtünk arra, hogy ne legyen lekváros, szépen érlelhető maradjon, és ne adja meg magát 2 év után. Ez a tartás a kékfrankosnak köszönhető. A gyümölcsöt a cabernet franc adja hozzá míg a komplexitásért, fűszerességért a cabernet sauvignon felelős. Ahogy a bor hátcímkéjén is szerepel: boraink zenekarának szólistája, nem a basszus robusztusságával hanem a Prím csilingelésével ingerli érzékszerveinket.
Érlelési információk2-5 éves 225 l es és 300 l-es fahordókban érett a bor. |
Pinceidő10 év |
Hol vásárolható meg
A pincénél
Planina Borház bemutatása
A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.