A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mohácsi Kadarka

Planina Borház Mohácsi Kadarka 2013

Véleményünk szerint

Cseresznyeszínt ölt magára a bor. Az intenzív illat tele van gusztusos gyümölcsösséggel, leginkább a meggy, a cseresznye és a ribizli jut az eszünkbe, amikor beleszagolunk. Kóstoláskor érezzük, hogy élénk, fűszeres zamatok töltik meg a kortyot, amely mellett visszatérnek a piros bogyós gyümölcsök is. A bor a könnyed kategóriába sorolható, az alkohol mennyisége ehhez illően alacsony, a savak vitalitást hoznak, a tannin jelenléte visszafogott. Jókedvű vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  800
 • Ár

  1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kadarka

A pincészet borbemutatása

Világos piros színű bor. Illatában először pici törkölyösség utána pedig piros bogyós gyümölcsök - elsősorban meggy, cseresznye - jelentkeznek. Ízében kadarkás fűszeresség illetve a friss savaknak köszönhetően az illatában jellemző gyümölcsök dominálnak. Ezt a könnyed kadarkát az évjáratnak köszönhetjük hiszen a szeptemberi esők a vidékünkön nem tették lehetővé a késői szüretet. A kadarkához szándékosan soha nem teszünk egyetlen százaléknyi más fajtából készült bort mert azonnal eltűnne fűszere, könnyedsége. Ezt a piaccal nehéz megértetni de számunkra a fajta sohasem a szofisztikált nagy vöröshöz való közelítésről hanem a halászléhez és a házi sonkához való poharazásról szól. Ritkán kerül a kadarka nálunk fahordóba mert ezzel is takarnánk fűszerességéből és a gyümölcsökből. Az almasav teljes bomlását sem tartjuk feltétlen szükségesnek mert így tovább és szebben érik a bor és a gyümölcsös jellege jobban érvényesül. Kedveljük a fajtát és különösen a belőle készült bort legyen az piros, siller, rozé vagy akár fehér.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 májusában palackozták.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Kadarka Borbár, Gólyás Borház Szentes, Pannon Borbolt webáruház, Kalamáris Vinotéka Pécs

Planina Borház bemutatása

A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!