A pincészet borbemutatása
Világos piros színű bor. Illatában először pici törkölyösség utána pedig piros bogyós gyümölcsök - elsősorban meggy, cseresznye - jelentkeznek. Ízében kadarkás fűszeresség illetve a friss savaknak köszönhetően az illatában jellemző gyümölcsök dominálnak. Ezt a könnyed kadarkát az évjáratnak köszönhetjük hiszen a szeptemberi esők a vidékünkön nem tették lehetővé a késői szüretet. A kadarkához szándékosan soha nem teszünk egyetlen százaléknyi más fajtából készült bort mert azonnal eltűnne fűszere, könnyedsége. Ezt a piaccal nehéz megértetni de számunkra a fajta sohasem a szofisztikált nagy vöröshöz való közelítésről hanem a halászléhez és a házi sonkához való poharazásról szól. Ritkán kerül a kadarka nálunk fahordóba mert ezzel is takarnánk fűszerességéből és a gyümölcsökből. Az almasav teljes bomlását sem tartjuk feltétlen szükségesnek mert így tovább és szebben érik a bor és a gyümölcsös jellege jobban érvényesül. Kedveljük a fajtát és különösen a belőle készült bort legyen az piros, siller, rozé vagy akár fehér.
Érlelési információkTartályos feldolgozás, 2014 májusában palackozták. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
Kadarka Borbár, Gólyás Borház Szentes, Pannon Borbolt webáruház, Kalamáris Vinotéka Pécs
Planina Borház bemutatása
A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.