A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Prím Cuvée

Planina Borház Prím Cuvée 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata attraktív az olyan sötét bogyós gyümölcsöktől, mint a szilva és a szeder. Mindezt ízlésesen egészítik ki a fűszeres jegyek. Kóstoláskor azt érezzük, a savak tartást adnak a kompozíciónak és azok íve mentén halad a korty. A telt test és az ennek megfelelő alkohol beépül ebbe a karakterbe, a savérzet a tanninokat is megelőzi. A sötét bogyós gyümölcsös zamatok itt is jelen vannak: fekete cseresznye, meggy, áfonya jut az eszünkbe. Kiegyensúlyozott, lédús gyümölcsösséggel bíró, egyenes tétel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-31

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pécs
  • Alkohol %

    14,5 %
  • Palackmennyiség

    2800
  • Ár

    2300-2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% cabernet franc
    40% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Mint minden borunknál - ennél a száraz, forró évjáratból származó vörösbornál is – célunk a szőlőből származó gyümölcsjegyek átmentése és megőrzése a borban. Közepes testű de arányos, illatában és ízében piros bogyós gyümölcsöket kínáló bor készítése volt a célunk. A jó minőségű újhordóból származó és nem túlzó hordófűszer hozzá tesz a bor értékéhez és reméljük nem eltakar.

Érlelési információk

A bor érlelése 14 hónapig tartott új 500 literes és 4-5 éves 300 literes fahordókban. A palackozásra 2014 januárjában került sor.

Pinceidő

8 év

Hol vásárolható meg

Kadarka Borbár, Kalamáris Vinotéka Pécs, Gólyás Borház Szentes, Pannon Borbolt (internet)

Planina Borház bemutatása

A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!