A pincészet borbemutatása
Mint minden borunknál - ennél a száraz, forró évjáratból származó vörösbornál is – célunk a szőlőből származó gyümölcsjegyek átmentése és megőrzése a borban. Közepes testű de arányos, illatában és ízében piros bogyós gyümölcsöket kínáló bor készítése volt a célunk. A jó minőségű újhordóból származó és nem túlzó hordófűszer hozzá tesz a bor értékéhez és reméljük nem eltakar.
Érlelési információkA bor érlelése 14 hónapig tartott új 500 literes és 4-5 éves 300 literes fahordókban. A palackozásra 2014 januárjában került sor. |
Pinceidő8 év |
Hol vásárolható meg
Kadarka Borbár, Kalamáris Vinotéka Pécs, Gólyás Borház Szentes, Pannon Borbolt (internet)
Planina Borház bemutatása
A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.