A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Siller

Planina Borház Siller 2013

Véleményünk szerint

A cseresznyeszínű bor illata magabiztos fellépésű, rögtön a kezdetektől tisztán mutatja szamócás, ribizlis asszociációit. A kortyon érződik a műfaj rozékat meghaladó, vörösborokhoz közelítő beltartalma, a közepes testtel arányosak az élénk savak, az alkohol pedig az alacsony súlycsoportba sorolható. Az így kialakuló kerek összképet az illat gyümölcsös aromatikája mellett - főképp a lecsengésben - a fűszeres zamatok teszik élénkké.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pécs
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  2400
 • Ár

  1350-1600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  50% kékfrankos
  50% kadarka

A pincészet borbemutatása

Élénkpiros színű bor. Illatában a meggy és a málna jelentkezik finom fűszerességgel. Ízében hasonló jegyek mutatkoznak. A gyümölcsöket elsősorban a kékfrankosnak, szép fűszerességét a kadarkának köszönjük. A kóstolt kortyok végén az óvatos csersav a 48 órás héjon áztatásnak köszönhető. Pincészetünk felfogásában a siller egy, a rozénál tartalmasabb, gyümölcsös bor. Az alapanyagot igyekszünk hozzá teljes érettségben szüretelni, az áztatás után pedig hűtve, fehérbor módjára elkészíteni. Számunkra sokkal izgalmasabb a végeredmény, mint egy technológiai rozénál, és a gasztronómiában is kitűnően használható ez a bortípus.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Kadarka Borbár, Wekerlei Bortár, VinoWonka

Planina Borház bemutatása

A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!