A pincészet borbemutatása
Élénkpiros színű bor. Illatában a meggy és a málna jelentkezik finom fűszerességgel. Ízében hasonló jegyek mutatkoznak. A gyümölcsöket elsősorban a kékfrankosnak, szép fűszerességét a kadarkának köszönjük. A kóstolt kortyok végén az óvatos csersav a 48 órás héjon áztatásnak köszönhető. Pincészetünk felfogásában a siller egy, a rozénál tartalmasabb, gyümölcsös bor. Az alapanyagot igyekszünk hozzá teljes érettségben szüretelni, az áztatás után pedig hűtve, fehérbor módjára elkészíteni. Számunkra sokkal izgalmasabb a végeredmény, mint egy technológiai rozénál, és a gasztronómiában is kitűnően használható ez a bortípus.
Érlelési információkTartályos feldolgozás és érlelés. |
Pinceidő2 év |
Hol vásárolható meg
Kadarka Borbár, Wekerlei Bortár, VinoWonka
Planina Borház bemutatása
A komoly hagyományokkal és kitűnő adottságokkal rendelkező, de mára kissé elfeledett borvidékünket, termőhelyünket szeretnénk a legsokoldalúbban bemutatni. A kékszőlőből készült borfajtákon (rozé, siller, vörösborok) kívül a testes, illatos fehéreken át az édes Cirfandli-ig igyekszünk minden bortípusból ízlésünknek megfelelőt, lehetőleg egyedit alkotni.