A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Primarius

Takler Pince Primarius 2006

Véleményünk szerint

Ha most idevarázsolhatnánk néhány római császárt, abban biztos nem lenne közöttük nézeteltérés, hogy hivatalos italukká válasszák-e ezt a bort. Dús illatú, képzeljünk el egy feketecsokoládé-bonbont főtt gyümölcsökkel (szilva, áfonya, meggy), kevés szegfűszeggel és rengeteg vaníliával töltve. Az íz az illatnak megfelelő, hosszú lecsengésében szépen kidomborodik a dohány. Óriási test és alkoholtartalom, amelyet az ízek mellett a jelen lévő sav és tannin tesz élettelivé. Nagyvadat vagy étcsokoládét kíván. Hogy ne csak a borba szédüljünk bele, ajánlott könyv/film: Gyűrűk ura.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  16.0 %
 • Palackmennyiség

  8000
 • Ár

  11900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pincészetünk presztízs bora. A szekszárdi Görögszó, Strázsahegy, Porkoláb-völgy, valamint Várdomb dűlők válogatott szőlőiből készült ez az igen koncentrált, komplex vörösbor. A rendkívül visszafogott terhelésnek, valamint a teljesen beérett szőlőnek köszönhetően különleges illat és ízvilág jellemzi, amelyben az erdei gyümölcsök mellett a feketeribiszke jegyei a legmeghatározóbbak. A bor 20 hónapig érlelődött új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban. 2009-ben a párizsi Vinalies nemzetközi borverseny Ezüstérmese.

Érlelési információk

20 hónapig közepes, új, magyar tölgyfahordóban érlelt bor.

Pinceidő

10-12 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!