A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Merlot Gesztenyés

Juhász Testvérek Pincészete Egri Merlot Gesztenyés 2008

Véleményünk szerint

A hordós érlelés aromái a csokoládé és a dió formájában bontakoznak ki a bor illatából. Érezzük, összetett a kép, ahogy levegőt kap a bor, a kevés animalitás mellett a gyümölcsök is kezdenek szerephez jutni. Kóstoláskor az érlelési aromák és a meggyes ízek által meghatározott vörösbor labdaszerű formát ölt, kerek szerkezetében összesimul a közepesnél nagyobb test, és a jelentősebb, markánsabb tannin, valamint a lágyabb, de épp elegendő savérzet. Jól integrált elemek, eltalált alkoholszinttel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-12-07

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  4500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Juhász Testvérek pincészetének Gesztenyés-dűlőjéből származó szelekciós tétele ez a bor. Színe mélybíbor, tanninjai érettek és vastagok. Illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri, melynek harmóniáját a palackban érlelés teszi teljessé. Tartalmas, hosszú életű vörösbor. Fogyasztását 18 fokon ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 8-10 év.

Érlelési információk

Hordós érlelés.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas, Auchan, Tesco, Cora, Metro

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!