A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rosé Secco

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Rosé Secco 2008

Véleményünk szerint

A habzóbor kellemes gyümölcsillatával rögtön jó benyomást tesz az emberre. Kóstoláskor is az érett pirosbogyós gyümölcsízek uralkodnak, a buborékok adják a frissességet. A bor lekerekedett savakkal bír, így akár magában is hosszan iszogatható, még étel sem kell hozzá feltétlenül. Kerti partikhoz és egyéb nyári mulatságokhoz is jó szívvel ajánljuk. Ha mégis megéheznénk, adjunk hozzá épp csak egy picit megpárolt vörös márnát vagy citromfüves eperraguval tálalt mézes csirkét, és tegyük fel hozzá a Wham!-et.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-04-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Dél-Balaton
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    10000
  • Ár

    1500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    50% cabernet sauvignon
    50% merlot

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Reduktív módon történt.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

CBA Mini Vinotéka, Budai Borszalon, Maligán Étterem

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek, melyből 20 ha 2000 óta telepített, magas tőkeszám/ha ültetvény, 10 ha művelésmód váltással átalakított. A családból négyen végeztek a Kertészeti Egyetemen szőlész-borászként: Feripapa, aki a szőlőkért felel, Klárimama, aki a pályázatokat és támogatásokat intézi, Feri és felesége, Bea, akik a borokat készítik. A két kisebb testvér is aktív tagja a vállalkozásnak. A borértékesítést, kereskedelmet Zsigu irányítja, aki született és végzett vendéglátósként a család 250 éves műemlék pincéjében berendezett éttermét is vezeti Balatonszemesen. Orsolya sommelier, rendezvényekkel, borkóstolókkal, hirdetésekkel népszerűsíti a Bujdosó borokat.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!