A pincészet borbemutatása
Az érett szőlő biztosítja bor sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető zamatát. Illatban a muskotály dominál kiegészülve a lime és a grapefruit jegyeivel. Behízelgő illatával, kellemes maradék cukor tartalmával igazi csemege az édes borok kedvelőinek. Fogyasztását 9 °C-on ajánljuk. (45 gramm maradékcukor. Sav: 7,8 g/l.)
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés. Palackozás időpontja: 2015.05. |
Tokajicum Borház bemutatása
A 20 hektáros szőlőbirtok páratlan helyen terül el. Panorámáját a tokaji Kopasz-hegy Tarcalt érintő, déli fekvésű nyúlványa teszi pazarrá. A ma is szőlőtáblákkal övezett birtok – levéltári források szerint – hajdanán az Andrássy grófok birtoka volt. Szőlőterületeik kivétel nélkül első osztályú, híres történelmi dűlőkben találhatóak. Tarcal határában a Perőcz, Czeke, Feketehegy, Királygát, Mandulás. Mád határában a Betsek, Hold-völgy, Danczka. Tállya határában a Bojta, Rátkán pedig a Holdvölgy dűlőkön. Az ültetvények nagy része negyven éves vagy még öregebb. Az öreg tőkékhez főborászunk kifejezetten ragaszkodik, mert önmagukat hozamkorlátozzák és főleg, mert ezek a nagy beltartalmú, ásványos borok forrásai. A szétszórt elhelyezkedés előnye, hogy a változatos talaj és fekvés lehetőséget ad a kísérletezésre, mert ugyanazon szőlőfajták egészen más arcukat mutatják más-más adottságú dűlőkből szüretelve.