A pincészet borbemutatása
Olajosan sűrű, de színe szinte teljesen áttetsző halványsárga. Illata hízelgően kedves, árad belőle a hárs, a méz és a parfüm. Kis szellőztetés után előjönnek a kevésbé domináns illatok, megjelenik a narancsvirág, a körte, a mangó, a licsi, az ananász. Mint egy trópusi gyümölcsökkel teli tál egy csokor virág mellett. Ízében visszaköszön mindaz, amit az illat ígért. Utóízében érett mandarin, és pici kesernye, ami szépen ellenpontozza a bor édességét. Kifejezetten izgalmas bor, vibráló, tele meglepetésekkel.
Érlelési információkIrányított tartályos erjesztés és érlelés. 2010 áprilisa óta van palackban. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Borkápolna, Sas-Center Borbolt, Culinaris (2011 júniustól)
Hétszőlő-Tokaj Szőlőbirtok bemutatása
A Tokaj Hétszőlő birtok a Tokaj-Hegyaljai borvidék, a tokaji Kopasz hegy déli lankáin terül el: 45 hektárát két elsőosztályú dűlő, a Hétszőlő és a Nagyszőlő, valamint a másodosztályú Kis-Garai dűlő alkotja. A két elsőosztályú dűlő részét képezi annak a 350 hektárnyi területnek, amely a XVIII. századi besorolás szerint kivételes borokat ad. A birtok jelentőségét növeli, hogy az első aszúbor említése 1571-ben a Hétszőlő dűlővel kapcsolatban történt. Az elmúlt századok során olyan tulajdonosok birtokolták, mint a bibliát elsőként magyarra fordító Károli Gáspár, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem, a Rákóczi család, és a császári udvar. A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok 1991. decemberében jött létre. A szőlő feldolgozása a dűlő területén található feldolgozóüzemben történik. Minden évben lehetőséget ad Aszú és Szamorodni bor mellett Furmint, Hárslevelű és Muskotály fajbor készítésére is. 1995 óta - elsőként a borvidéken - "késői szüretelésű" borokat is készítenek, elsősorban Hárslevelű és Furmint fajtából. Stílusteremtő borászat. Bár a tulajdonos francia, a teljes vezetés mind borászati, mind gazdasági szempontból magyar.