A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Őszhegy Tokaji Sárgamuskotály

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Őszhegy Tokaji Sárgamuskotály 2008

Véleményünk szerint

Kedves, bodzás, licsis, narancsos illat, amely nem rejtegeti önmagát, mégsem esik túlzásokba. A legtöbb muskotályhoz képest kifejezetten szép savgerinccel bír, amelyre rásimulnak a körtésedő aromák és a test. Bár mára kezd kimenni a divatból, de írhatunk mellette szerelmes levelet vagy egy nagyon-nagyon hosszú sms-t, nem kell kapkodnunk, a korty utóíze hosszan kitart. Tálaljuk pirított csirkefalatokkal és almapürével.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-11-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    579
  • Ár

    6590
  • Fajtaösszetétel

    100 % sárgamuskotály

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Hol vásárolható meg

Terroir Club, Monarchia Borkereskedés

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!