A pincészet borbemutatása
November elejei szüret, a termés 50 %-a már betöppedt állapotban volt. Édesnek szerettük volna, de 3 g híján csak félédes kategóriában szerepelhet. Novemberre a friss, roppanó savak már eltűntek, így az édesség ellensúlyozására minimális CO2-al töltöttük palackba.
Érlelési információkA bor öt hónapot töltött tartályban. |
Hol vásárolható meg
Pincészetnél, Pinceköz Vinotéka Abaújszántó
Pinceköz Borászat bemutatása
2008-ban Abaújszántón a szülői házban és a ház előtt lévő pincében alakítottuk kézműves borászatunkat. Az éves feldolgozott termést 1 ha saját termőterület, valamint 2 ha termésének felvásárlása biztosítja. A borászat kizárólag palackban forgalmazza borait, melyek között egyaránt megtalálhatóak a klasszikus hordós erjesztésű és érlelésű, valamint az irányított erjesztésű, friss tokaji borok. Célunk, hogy az általunk megélt "alkotási öröm" fogyasztói élménnyé nőjön.