A pincészet borbemutatása
Tiszta, aranysárga szín fogad a pohárban. Illatában a virágos és mézes jegyek keverednek, a botritiszes ízérzet finom krémes érzetet varázsolnak minden egyes kortyba. Ropogós savérzet szép gerincet ad a bornak, melyre kellő tartást biztosít a tömör és vastag anyagnak. A szép hosszú lecsengés, maradandó emléket alkot.
Érlelési információkBogyózás után 6 órán át történő héjon áztatás mely töppedt szemeket is tartalmazott. Az erjedés és érlelés kóracél tartájban történt, melyet 1 év palackérlelés követett. |
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.