A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nyitány Rosé

Csernyik Pince Nyitány Rosé 2011

Véleményünk szerint

Intenzív málnás, epres, ribizlis illat tölti meg a kóstoló orrát. Ahogy belekortyolunk, érezzük, hogy az ízgazdagabb rozéiskola példája van a poharunkban, hiszen átható, piros bogyós gyümölcsökre emlékeztető zamatok határozzák meg az egyébként könnyed kortyot, és savai is inkább alulról támogatják, mintsem uralják a bort. Kifejezetten jól iható, egy egész nyári délutánt kitöltő rozé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-05-09

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Mátrai borvidék Gyöngyöstarjánhoz tartozó 055-ös Középső Kereszt dűlőjéből származik a bor alapanyaga. Az itteni talaj andeziten kialakult barna erdőtalaj. Az ültetvény kora 32 év, a tőkesűrűség 3000 tőke/hektár. Szüret időpontja 2011 szeptember 20 és október 1.

Érlelési információk

Két időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kék szőlő cefréjéről 4, 12 és 24 órás áztatás után történt meg. Az erjesztés 3 különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egyik fele 20-25 Celsius-fokon, a másik fele 15-18 Celsius-fokon erjedt. A bor négy hónapot töltött tartályban. 2011. január végén derítést és lapszűrést követően került palackozásra.

Hol vásárolható meg

Borfalu Bortéka, Colour WineWorld, Kőbányai Bortár, Tarján Borház Salgótarján, Filoxéra Bortéka Szeged, Borday Borbár Szolnok, Mátrai Borok Háza Gyöngyös

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!