A pincészet borbemutatása
A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Ez az évjárat kiemelkedő országos és nemzetközi sikereket egyaránt elért: megnyerte a Nagydíjat az Országos Rozé Borversenyen, majd a roséborok világversenyén, Cannes-ban szerzett aranyérmet, s mindennek megkoronázásaképp a X. VinAgora Nemzetközi Borversenyen a rangos zsűri ennek a bornak ítélte a Champion díjat rosé kategóriában.
Érlelési információkReduktív módon készült. |
Pinceidő2009. decemberéig |
Hol vásárolható meg
Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Borkápolna, Winebar, Duna Borok Kertje / Hütte café, Asztali Borok Háza, Maligán Borétterem, Budapesti CBA mini vinotékák, Pampetrics Borkereskedés
Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.