A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Kékfrankos

Sterlik Pincészet Soproni Kékfrankos 2007

Véleményünk szerint

Vidámság. Az első pillanatban jó benyomást tett ránk a közepes intenzitású, meggyes, szilvás, vaníliás, szegfűszeges illat. Jókedvét kóstoláskor sem feledi a bor, hiszen üde felépítése, az illatnak megfelelő ízei újabb és újabb kortyok elfogyasztására biztatnak. Lecsengése nem rövid. Egy paradicsomszósz alapú pizzától a borjúpörköltig széles repertoáron kíséri az ételeket, a fűszeresebb fogások barátai a török konyhában is gondolkozhatnak. Nézzünk meg mellette egy olasz filmet, például a Cinema Paradiso-t, vagy egyszerűen vacsorázzunk szívmelengető, sokat beszélő társaságban!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1300
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Száraz, barnásvörös színű bor, telt, csokoládé, aszalt szilva illattal. Hagyományos eljárással készült. Palackozás előtt nagyméretű tölgyfahordóban, majd rövid ideig 2 éves barrique hordóban érlelt. Barnásvörös színe testes, szép Óborra enged következtetni, melynek ízvilága kizárólag a Sopronban szüretelt kékfrankosra jellemző. Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

10 hónap nagyméretű tölgyfahordóban, 2 hónapig használt kistölgyfahordóban, majd palackban érlelődött.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák

Sterlik Pincészet bemutatása

Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!