A pincészet borbemutatása
Hagyományos eljárással készült bíborvörös bor. Pincészetünk legkiemelkedőbb tulajdonságú ültetvényeiből kikerülő kékfrankos szőlőnek, a kisfahordós érlelésnek, a játékos savaknak és a közepesen intenzív tanninoknak köszönhetően kóstolhatunk egy harmonikus vörösbort a Kékfrankos Fővárosából. Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.
Érlelési információk9 hónapon át nagyméretű tölgyfahordóban, 3 hónapig használt kistölgyfahordóban, majd palackban érlelődött. |
Pinceidő2-3 év |
Hol vásárolható meg
Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák
Sterlik Pincészet bemutatása
Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.