A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Kékfrankos

Sterlik Pincészet Soproni Kékfrankos 2008

Véleményünk szerint

Az életteli illatban az olyan hűvös gyümölcsök mellett, mint az áfonya és a meggy, rengeteg fűszer bukkan fel, például a bors, a babér, valamint egy kevés füst és ibolya. Könnyed testű, visszafogott tanninérzetű, élénk savú tétel, amelynek íze egy kicsit halkabb az illaténál. Frissítő vörösbor, amelyet komplikációmentesen, egyszerűen jó inni. Nem nehéz hozzá alkalmat találni, mert szólóban is kiváló, de tálalhatunk mellé könnyedebb paprikás fogásokat vagy készítsünk egy paradicsomos salsát sült csirkéhez.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-06-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  2300
 • Ár

  1800 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Hagyományos eljárással készült bíborvörös bor. Pincészetünk legkiemelkedőbb tulajdonságú ültetvényeiből kikerülő kékfrankos szőlőnek, a kisfahordós érlelésnek, a játékos savaknak és a közepesen intenzív tanninoknak köszönhetően kóstolhatunk egy harmonikus vörösbort a Kékfrankos Fővárosából. Sültek, vadhúsok mellé 16-18 fokon ajánljuk.

Érlelési információk

9 hónapon át nagyméretű tölgyfahordóban, 3 hónapig használt kistölgyfahordóban, majd palackban érlelődött.

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

Pincészet, Soproni Éttermek, Vinotékák

Sterlik Pincészet bemutatása

Családi borászatunk több mint 25 éves múltra tekint vissza. Első szőlőterületünket a Kohlenberg dűlőben, 1982-ben telepítettük be kékfrankos oltványokkal, amin a mai napig pincénk legkiválóbb kékfrankosát termeljük. Az idő folyamán a néhány négyzetméteres területek lépésről-lépésre hektárokká nőttek, fajtaválasztékunk is fokozatosan bővül. Jelenleg a kékfrankos mellett zweigelt, zenit, zöldveltelíni, cabernet sauvignon szőlőfajtákból állítjuk elő borainkat.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!