A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Spern Steiner Kékfrankos

Ákos Borok Spern Steiner Kékfrankos 2006

Véleményünk szerint

A bor illata hűvös gyümölcsös jegyektől és fűszeres aromáktól gazdag, találtunk itt hecsedlit, áfonyát, szedret. A pohárba kortyolva úgy érezzük, hogy a meggyes aromák az üde savakkal együtt rezgésben tartják, buzgó élettel töltik meg a bort. A lecsengésekor az alkoholérzet finoman melengeti a torkot. Készíthetünk hozzá báránysültet, hosszan sütött borjút most vagy pár év palackos érlelést követően.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    2480 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Pinceidő

2015

Ákos Borok bemutatása

Ákos Istvánnak hívnak, gyermekkorom óta a svájci Bázelben élek. Az élet kacsakaringói és közel 50 év világjárása után úgy döntöttem, hogy birtokot alapítok Magyarországon. A borhoz a sörivás után érkeztem el, hiszen 1998-ban megalapítottam társaimmal Bázel legnagyobb sörfőzdéjét, amely sikeresen a mai napig működik «Unser Bier», vagyis a «Mi sörünk» néven (www.unser-bier.ch). Az ezredforduló táján Magyarországon járva találkoztam néhány rendkívüli borral, köztük a Weninger Pincészet boraival. A kóstolást hamarosan személyes találkozó követte, rövid úton barátság alakult ki a Weninger család és köztem. A magyar borok iránti lelkesedés birtokalapításra késztetett és 2001-tól területeket vásároltam Sopron legjobb dűlőben, így a Spern Steinerben, az Újhegyen és a Harmlerben. Az első telepítések 2003-ban történtek, az együttműködés a Weninger családdal azóta is töretlen, mind a szőlőtermesztés, mind pedig a feldolgozás tekintetében. Boraimat ifjabb Franz Weningerrel és csapatával közösen készítjük, ha úgy tetszik, az ő pincészetükben «vendégeskedem». Fontos megjegyezni, hogy ültetvényeimen 2006-ban megtörtént a biodinamikára való átállás, vagyis a lehető legtermészetesebb körülmények között születnek a borok az ültetvényeken és a pincében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!