A pincészet borbemutatása
Legfőbb érdekesség, hogy ez az az év, amikor a birtok megkezdte átállását a bio-organikus gazdálkodásra, egy év próbát követően, és szintén ettől az évtől kezdődően Birgit készíti a borokat, amely egy új stílusirányzatot is jelent a pince életében. Tehát ez a bor sok szempontból mérföldkőnek tekinthető. Meg ez az a bor, amely egy soproni borokról szóló átfogó teszten majdnem a leggyengébben szerepelt, míg pl. ugyanitt egy utóerjedt kékfrankos igen magas pontszámot kapott, mondván ennyi kis pezsgés belefér. Ezt az utóerjedt bort azóta egy jó nevű kereskedés erősen akciózza. No comment.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés felerészben francia, felerészben magyar kis barrique-ban érett, mintegy 14 hónapig. |
Pinceidő2014 |
Hol vásárolható meg
Metro, Raiker, Bor és Más, Bock Bisztro, Auchan
Pfneiszl Biobirtok bemutatása
Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.