A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Vad Dolog

Pfneiszl Biobirtok Kékfrankos Vad Dolog 2006

Véleményünk szerint

Izgalmasan indul a bor kóstolása, a pohárba szagolva érezzük, komoly borral lesz dolgunk, mégsem egyszerű a helyzet, hiszen az illat töménysége folytán nehezen analizálható. Az első néhány másodperc animális aromáit követően legerősebben egy fekete bogyós gyümölcsökre, dohányra és hűvös zöldfűszerekre emlékeztető vonal érezhető belőle. Ízben ott haladunk tovább, ahol az illatnál abbahagytuk, úgy, hogy a korty az érett tanninok és az étcsokoládé kellemes összjátékával, valamint vaníliával gazdagodik. Egyszerűen, de helyesen elkészített marha- vagy szarvasbélszínhez ajánljuk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-02-02

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    3500
  • Ár

    3500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Pfneiszl Biobirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Legfőbb érdekesség, hogy ez az az év, amikor a birtok megkezdte átállását a bio-organikus gazdálkodásra, egy év próbát követően, és szintén ettől az évtől kezdődően Birgit készíti a borokat, amely egy új stílusirányzatot is jelent a pince életében. Tehát ez a bor sok szempontból mérföldkőnek tekinthető. Meg ez az a bor, amely egy soproni borokról szóló átfogó teszten majdnem a leggyengébben szerepelt, míg pl. ugyanitt egy utóerjedt kékfrankos igen magas pontszámot kapott, mondván ennyi kis pezsgés belefér. Ezt az utóerjedt bort azóta egy jó nevű kereskedés erősen akciózza. No comment.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés felerészben francia, felerészben magyar kis barrique-ban érett, mintegy 14 hónapig.

Pinceidő

2014

Hol vásárolható meg

Metro, Raiker, Bor és Más, Bock Bisztro, Auchan

Pfneiszl Biobirtok bemutatása

Így szeretem az életet! Együtt, bio-módon, harmonikusan, természetesen, kiegyensúlyozottan. És nem csak a család él így, hanem a boraink ízében is ugyanezt érezhetitek. Ez a természetesség alapú szemléletet a pincében a modern techológiával igen eredményesen egészül ki. A továbbiakban is a Természettel kívánunk együtt dolgozni, és az évjáratok egyediségét igyekszünk megőrizni, előtérbe helyezni. A fiatal Pfneiszl generáció ötleteinek is van azért hely, akik a 2006-os szüret óta intenzíven kiveszik a részüket a gazdaságban folyó munkákból. Mind a pincében, mind a marketing területén a lányok - Birgit és Katrin - keze nyoma egyre inkább felismerhető, de első önálló boruk, a Sparkelina kóstolásakor érződik ez a leginkább.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!