A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Soproni Merlot

Iváncsics Pincészet Soproni Merlot 2006

Véleményünk szerint

Áfonya, rozmaring, étcsokoládé, dohány, gyönyörű, komplex még sokáig tovább sorolható jegyek. Ízben hűvös elegancia és bár érezhető a tannin- és a savtartalom az összkép mégis kerek, és nagyon is élvezhető. Hétvégi ebéd utáni bor, amely mellett még el lehet üldögélni, nem ringat rögtön mély álomba. Vadhúshoz kiváló, amelyet esetünkben bártan tálalnánk áfonya vagy egyéb erdei bogyókból készült mártással. Másik lehetőségként kevés cukorból, viszont magas kakaótartalmú csokoládéból készült felfújthoz adnánk, amely mellé a korábban a vadhoz ajánlott öntetet kínálnánk.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-03-20

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  2160 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

A pincészet borbemutatása

Mély rubinszín, meggyes, epres, érett illatokkal. Szájban sok gyümölcsöt ad, tanninjai határozottak. Jó savak, bársonyos textúra. Nagy érési potenciál.

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés 1,5 évig, majd kisfahordós érlelés 6 hónap

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Iváncsics Pincészet, Natura Vinotéka, Vadászkürt Vendéglő, Erhardt Étterem, Soproni Borház

Iváncsics Pincészet bemutatása

Pincészetünk a jellegzetes kis családi gazdaságok egyike a soproni borvidéken. Az öt hektárnyi szőlőt családunk telepítette és műveli. Kizárólag saját szőlőből készítjük borainkat. A szőlőtermesztés és feldolgozás során nagy gondot fordítunk a környezetkímélő technológiákra, a kíméletes szőlőfeldolgozásra. Boraink kiváló minőségét mutatják a nemzetközi,, országos és regionális borversenyeken elért sikerek. Borainkat szeretettel kínáljuk Önnek termelői pincénkben.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!