A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pillangó

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Pillangó 2006

Véleményünk szerint

A bor illatában és ízében táncra perdülnek egymással a gyümölcsből és a hordós érlelésből származó aromák. A meggy, az áfonya, a szeder (akár lekvár formájában is), a karamell, a kávé és a dohány keringője összetett képet mutat. Nagytestű, koncentrált vörösbor, hangsúlyos tannintartalommal. Búcsúzásképp ne felejtsük el a pohárba dugni az orrunkat, semmiképp se hagyjuk ki a szárazpróbát! Készítsünk hozzá szarvast piros bogyós gyümölcs- vagy gombamártással és burgonyafánkkal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-04-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15.0 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  9600 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

E dűlőszelekció Pillangó dűlőnk legidősebb merlot ültetvényéről származik, a termőhely legszebb értékeit jeleníti meg. A PILLANGÓ itt határozott, markáns arcát mutatja a Merlot-nál eddig megismert buja, nőnemű jelleggel szemben. Intenzív, eleven karakterét az aszalt meggy, a vörösáfonya, a szilva és a szeder jegyei adják, a gyümölcsöket a kakaóbab, a menta és a grillázs jegyei teszik teljessé. Szép lecsengése a hordós érlelés fűszereivel búcsúzik.

Érlelési információk

18 hónapon át 225 literes, zempléni és mecseki tölgyből készült hordókban (80% új, 20% másodéves) érlelt

Pinceidő

Több évig

Hol vásárolható meg

A pincészetnél

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!